Wafel Atelier Kortrijk | Wafelrijk | pannenkoeken | ambachtelijk ijs

Wafel Atelier Kortrijk | Wafelrijk
Belgium's finest Waffles
Gsm Steven: +32 (0)493/34 03 72
Gsm Fleure: +32 (0)479/83 27 40
Mail: post@wafels.be


Verse wafels | pannenkoeken en ambachtelijk ijs te Kortrijk

Een wafel of pannenkoek voor elke smaak en elke leeftijd
Er zijn striphelden, zoals Nero, die er hun laatste hoofdhaar voor over hebben om elk avontuur te kunnen eindigen met een wafelfestijn. Wafels zijn dan ook gemaakt om iets te vieren, om mensen te belonen die iets hebben verwezenlijkt of om te tonen dat je iemand graag ziet.

Nero heeft duidelijk zijn hart verpand aan de Brusselse wafel. Die wordt gemaakt van een lopend beslag waar geen suiker aan toegevoegd wordt. Het wafelbeslag wordt in het hete ijzer gegoten. Zijn Luikse broertje ontstaat uit een stevige deeg waaraan parelsuiker wordt toegevoegd. Het is die suiker die tijdens het bakken karamelliseert. Luikse wafels zijn daardoor doorgaans donkerder dan de Brusselse.

Van Brussel naar Luik, even stoppen in Kortrijk en terug
Daar stoppen de verschillen niet. De Brusselse wafel is krokant en licht van structuur en is simpelweg te herkennen aan zijn strakke, rechthoekige vorm. De Luikse variant is eerder rond omdat het deeg vaster en elastischer is en niet uitloopt tot de verste hoeken van het wafelijzer.

Omdat het beslag voor de Brusselse wafel geen suiker bevat, is het vooral de combinatie van het krokante gebak met de toppings die de smaak van de wafel bepalen.

Geniet ervan!

 

Steven en Fleure